MEMO muzej je interaktivan, multimedijalni muzej kojeg je Institut Mediterran otvorio 2018. godine. Muzej se prostire na cca 200 metara kvadratnih, a svrha mu je dati prikaz svakodnevnog života građana Pule u razdoblju od početka pedesetih do kraja osamdesetih godina dvadesetog stoljeća.

Muzej je organiziran u tri cjeline (ulica, trg, i stan). Cilj muzeja je da posjetitelji urone u život prosječne pulske obitelji tog razdoblja, te da kroz svakodnevne predmete poput starog "fiće", crno-bijele televizije, gramofona, starih računala, tipkaćih i šivaćih mašina i "haubi" za kosu zaista osjete duh nekih minulih vremena. Posebnost ovog muzeja jest da je posjetiteljima dopušteno da diraju predmete, otvaraju ladice i ormare, isprobavaju odjeću, slikaju se ispod haube, zaigraju košarku ili neku od starih igrica, sjednu za volan "fiće".... Naime, namjena muzeja nije samo da se posjetitelje koji su to već proživjeli podsjete na dio svoje (i pulske) prošlosti, već da se i mlađim naraštajima pokaže kako je izgledala mladost njihovih roditelja, djedova i baka.

Web stranica >>

Share / Podijeli

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.