a) pronalaziti i objedinjavati na jednome mjestu sve važno i zanimljivo o Mediteranu kao zemljopisnom području te promovirati Mediteran putem različitih sadržaja u izvedbenoj i vizualnoj umjetnosti te medijskoj kulturi

b) prikupljati arhivsku građu i artefakte vezane za Mediteran u riječi, slici i zvuku

c) razvijanje interaktivne mreže među ciljnom skupinom te poticati na očuvanje mediteranske kulturne baštine

d) poticanje interesa za istraživanje svih tema koje se tiču prostora Mediterana

e) organizacija različitih programa i javnih okupljanja kojima je cilj unapređenje razmišljanja o važnosti očuvanja mediteranskog identiteta (znanstvenoistraživački skupovi, škole, radionice, javne tribine, kongresi i seminari)

f) suradnja s drugim udrugama i neprofitnim organizacijama te fizičkim i pravnim osobama u Republici Hrvatskoj i inozemstvu koje se bave društvenim, humanističkim i prirodnim znanostima.

Share / Podijeli

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.